5 tips om een tweedehands boek te vinden

U zoekt een bepaald tweedehands boek of een uitgave maar u kunt het nergens vinden. U heeft geprobeerd om het te vinden via zoekmachines maar er zijn te veel resultaten om wijs uit te worden. Of erger nog: elk spoor ontbreekt.

Met onderstaande 5 tips kunt u uw zoektocht naar uw boek vergemakkelijken!

Tip 1: Gebruik deze zoektermen

Zoeken op ISBN:

De snelste manier om een boek te vinden is om het ISBN (barcode) te gebruiken in een zoekmachine. Een isbn (Internationaal Standaard Boek Nummer) is een unieke code die bijna alle boeken sinds 1970 hebben gekregen. Het wordt in 150 landen gebruikt, dus het werkt ook voor internationale boeken. Als het isbn bij u bekend is, is dit de beste manier om het boek te vinden.

Maar let op! Een heruitgave van een boek heeft vaak een andere barcode (isbn). Maakt het u niet uit of het hier gaat om een uitgave met een harde of zachte kaft, dan heeft het zeker nut om ook op de titel te zoeken.

 

Zoeken op titel of schrijver:

Om uw zoektocht te vergemakkelijken en om te zorgen dat u niet te veel resultaten krijgt, heeft het veel zin om te zoeken door het woord boek toe te voegen aan uw zoekopdracht.

Bijvoorbeeld

boek De Aanslag

of

boek Harry Mulisch

Er zijn nog vele andere manieren om het zoeken op internet makkelijker te maken (niet alleen voor het zoeken van boeken). Mocht u hier belangstelling voor hebben kijk eens op deze webpagina van Computertaal .

 

Tip 2: Kijk op boekwinkeltjes.nl

In onze ervaring is Boekwinkeltjes.nl momenteel de beste database van tweedehands boeken in Nederland. Grote en kleine antiquariaten, webwinkels of hobbyisten die graag gebruikte boeken willen aanbieden stellen ze hier ten toon. Op dit moment staan er 7+ miljoen boeken op deze site. Als het ergens in Nederland of Vlaanderen wordt aangeboden vindt u het hier.

Sebo Boeken kunt u hier natuurlijk ook vinden!

 

Tip 3: Gebruik de opties op boekenzoekdienst.nl

Hebben tip 1 & 2 geen resultaat opgeleverd? Geen nood! Vaak wordt een boek later toch weer aangeboden.

U kunt gebruik maken van boekenzoekdienst van boekwinkeltjes. Via deze site kunt u een gratis advertentie plaatsen om een boek te vinden. Als het later wordt aangeboden via boekwinkeltjes krijgt u automatisch bericht en kunt u gelijk een bestelling plaatsen.

U vindt meer details via de website van Boekenzoekdienst.

 

Tip 4: Hoe zoekt u een niet-Nederlands boek?

Voor het zoeken van buitenlandse titels kunt u ook gebruik maken van bovenstaande tips. Maar houdt er wel rekening mee dat vooral Engelse boeken veel verschillende uitgaven hebben. Bijvoorbeeld in harde of zachte kaft, maar ook verschillende uitgaven voor de Britse of de Amerikaanse markt.

Een goede website die kan helpen bij het vinden van buitenlandse boeken is Abebooks. 

Een andere uitgebreide internationale site is  Eurobuch. Meer upmarket en vooral gericht op het antiquarische boek en minder op het modern antiquarische is de ILAB site.  Dan is er nog de site Antiqbook waar zowel Nederlandstalige als internationale titels te vinden zijn.

 

Tip 5: Handige pagina van libris.nl 

Libris is een samenwerking van 200 zelfstandige boekhandels in Nederland en België en het aanbod daar is enorm. Over het algemeen bieden deze winkels alleen nieuwe boeken aan, maar mocht u moeite hebben om uw titel te vinden dan biedt deze pagina vaak uitkomst. Als het boek ergens wordt aangeboden vindt u hier ook de contactgegevens van de boekhandel en kunt u vaak gelijk een bestelling plaatsen. Klik op Libris Zoek Een Boek voor meer informatie.

 

We hopen dat deze tips u kunnen helpen of geholpen hebben. Als u nog vragen heeft, misschien wel betere tips heeft of als u een ervaring wilt delen dan horen we het natuurlijk graag. U kunt altijd gebruik maken van onderstaand formulier of stuur ons een e-mail via info@seboboeken.nl

 

Succes met uw zoektocht!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.